Bosz zwaar onder druk, voorganger wil terug naar Lyon: 'Ik zou meteen komen'

Bosz zwaar onder druk, voorganger wil terug naar Lyon: 'Ik zou meteen komen'

17-03-2022 14:14
50

Rudi Garcia, de voorganger van Peter Bosz bij Olympique Lyon, wil graag terugkeren. De timing van de uitspraken is saillant, omdat Bosz onder druk staat in Frankrijk.

Lyon was afgelopen weekend kansloos tegen Stade Rennes (2-4). Bij rust stond het al 0-3. In plaats van weer volop mee te doen om Europees voetbal, is Lyon u afgezakt naar de tiende plaats in de Ligue 1. Bosz ligt daardoor zwaarder onder vuur dan ooit, zal ook Garcia niet zijn ontgaan. Toch laat de Franse trainer zich uit over een mogelijke terugkeer.

"Eerlijk gezegd, ik had Lyon niet moeten verlaten", zegt Garcia, die aan het einde van vorig seizoen vertrok, tegen Le Figaro. "Ik wil niet teveel over het verleden praten, maar ik heb nergens spijt van. Ondanks de negatieve houding van sommige supporters, zou ik meteen terugkomen als ze me zouden vragen. Ik wil graag weer aan de slag."

Garcia was eerder werkzaam bij Lille OSC, Olympique Marseille en AS Roma. Sinds zijn Lyon-vertrek is hij clubloos. De ploeg van Bosz speelt donderdagavond de Europa League-return tegen FC Porto en verdedigt een 1-0 voorsprong.