Antony zorgt voor ergernis: 'Pure onzin, ik gun hem een wedstrijd zonder VAR'

Antony zorgt voor ergernis: 'Pure onzin, ik gun hem een wedstrijd zonder VAR'

21-03-2022 07:02 Laatste update: 07:11
171

Antony heeft zondag voor veel irritatie gezorgd bij Pierre van Hooijdonk. De analist van Studio Voetbal ergerde zich tijdens de Klassieker kapot aan het theater van de Braziliaan.

Antony wordt bij Studio Voetbal geroemd om zijn spel en maakte ook de winnende goal in de Johan Cruijff Arena, maar mag voortaan zijn maniertjes achterwege laten van Van Hooijdonk. "Het is continu doorrollen", zegt de oud-international. "Hij grijpt naar zijn hoofd, terwijl hij niet in zijn gezicht wordt geraakt. Het is echt pure, pure onzin. Hij probeert continu de scheidsrechter te misleiden."

In de blessuretijd kreeg Antony zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Danny Makkelie, nadat hij geblesseerd buiten de lijnen lag, hinkend terugkeerde en weer naar de grond werd geduwd door Dusan Tadic. "Die actie is lachwekkend. Even later liep hij weer met zijn shirt uit voor de tweede keer naar de supporters toe."

"Ten Hag heeft Antony niet in de hand, dat is toch wel duidelijk", stelt Van Hooijdonk. "Hoe vaak is hij al wel niet weggekomen met natrappen? Dat is al een aantal keer gebeurd. Ik gun hem echt een wedstrijd zonder VAR tegen een elftal met Henk Fraser, Rinus Israël en Cor Lems. Heerlijk, lekker uitleven..."

Theo Janssen is het eens met Van Hooijdonk en zou graag een ander Ajax zien. "Je verwacht van Ajax dat ze het moeten hebben van het voetbal. Maar er zijn zo veel maniertjes bijgekomen. Tadic heeft het, Antony, Martínez, Tagliafico. Alleen maar rollen en piepen. Dan denk ik: jullie kunnen zo goed voetballen, beslis het gewoon eerder."