'Bayern wil Barça aftroeven en doet Ajax-back Mazraoui beter voorstel'

'Bayern wil Barça aftroeven en doet Ajax-back Mazraoui beter voorstel'

21-03-2022 12:43
67

Niet alleen Ryan Gravenberch, maar ook Noussair Mazraoui kan Ajax komende zomer verruilen voor Bayern München. De Bundesliga-grootmacht heeft de 24-jarige rechtsback een aanbieding gedaan en hoopt FC Barcelona af te troeven, meldt Sport1.

Volgens de Duitse sportzender kan het bezoek van sportdirecteur Hasan Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe aan Amsterdam voor een 'spectaculaire ommekeer' zorgen. Mazraoui leek namelijk hard op weg naar FC Barcelona, waar hij zo'n vijf miljoen euro netto per seizoen zou kunnen verdienen. Sport1 weet dat het voorstel van Bayern hoger is en rept over een 'verleidelijk salarisaanbod' van ruim tien miljoen euro bruto.

Der Rekordmeister is echter niet van plan om daar nog over te onderhandelen, waardoor het woord aan Mazraoui is. De Ajacied moet in de Allianz Arena een tegenhanger worden van Alphonso Davies aan de rechterkant. Hoewel ook Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Ridle Baku (VfL Wolfsburg), Sergiño Dest (FC Barcelona), Djed Spence (Nottingham Forest) en Pedro Porro (Sporting Lissabon) opties zijn, staat Mazraoui bovenaan het lijstje.

Mazraoui is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Ajax, maar bereikte geen akkoord over een nieuw contract. Hij loopt daardoor deze zomer transfervrij de deur uit van de Johan Cruijff Arena. Bayern is ook druk bezig met de komst van Gravenberch, die onder de indruk is van het plan dat de Duitse topclub hem heeft voorgeschoteld. Rond Mazraoui is nog wel sprake van een 'heet transferduel' van Bayern met Barça.