Antony-shirt is terug bij Ajax: 'Heb spijt, maar conclusies worden toch getrokken'

Antony-shirt is terug bij Ajax: 'Heb spijt, maar conclusies worden toch getrokken'

21-03-2022 14:53
138

De 'supporter' van Ajax die zondag het shirtje van Antony stal, heeft het teruggebracht naar de Johan Cruijff Arena. Dat zegt de dader in gesprek met RTL Nieuws en wordt bevestigd door de club.

Na het laatste fluitsignaal wilde Antony zijn shirt weggeven, maar dat werd vervolgens uit zijn handen gegrist door iemand in het publiek. Het voorval werd op camera vastgelegd en de beelden werden snel verspreid, waarna naam en werkgever van de man werden gedeeld op sociale media. Vervolgens kreeg hij te maken met bedreigingen.

Wedden

Meer odds

Tegenover RTL Nieuws wil de man laten weten dat hij het shirtje heeft teruggebracht. "Ik heb ervoor gekozen om het shirtje terug te brengen naar Ajax en die gaan er wat mee doen", klinkt het. "Verder wil ik er niet te veel over zeggen. Mensen trekken toch hun eigen conclusies. Na al die ellende ga je er toch anders over nadenken en ik heb er spijt van. Daar wil ik het bij laten, want er staan al heel veel berichten op internet."

Ajax bevestigt aan RTL dat het shirt vanmorgen is teruggegeven en zegt nog niet te weten wat er nu met het tricot gaat gebeuren. Antony speelde zondag een hoofdrol in de door Ajax met 3-2 gewonnen Klassieker tegen Feyenoord door de winnende te maken, zijn shirt aan het publiek te tonen en in blessuretijd van het veld gestuurd te worden.