Antwerp raakte 'gevoelige snaar' bij Overmars, die ook naar Bundesliga kon

Antwerp raakte 'gevoelige snaar' bij Overmars, die ook naar Bundesliga kon

22-03-2022 10:15 Laatste update: 10:36
34

Marc Overmars werd twee weken na zijn vertrek bij Ajax al benaderd door Royal Antwerp FC. Dat weet Het Laatste Nieuws te melden in een reconstructie. Paul en Michael Gheysens, de eigenaren van The Great Old, gingen op bezoek bij de directeur voetbalzaken en wisten daar zijn interesse al te wekken.

In Het Laatste Nieuws staat een reconstructie van hoe Antwerp uitkwam bij Overmars. Daaruit blijkt dat de Belgen al twee weken na zijn geruchtmakende vertrek bij Ajax contact zochten met de gewezen vleugelaanvaller en naar het huis van de voormalig Oranje-international in Epe reden. 'Het feit dat ze amper twee weken na zijn ontslag aan zijn deur stonden, met de boodschap dat ze hem wilden halen, heeft een gevoelige snaar geraakt bij Overmars', zo valt te lezen in de krant. 'Op een moment dat heel de wereld hem laat vallen, biedt de familie Gheysens hem een parachute. Een financiële. Maar ook een mentale.'

Na een positief gesprek, waarin ook duidelijk werd dat Overmars carte blanche zou krijgen in het Bosuilstadion, nam Antwerp sportadvocaat Jesse De Preter in de arm. 'Hij was de man die vorige zomer mee Radja Nainggolan naar de Bosuil had gebracht', schrijft HLN. 'Een overgang die door de buitenwereld als onhaalbaar geacht werd. Net zoals die van Overmars. Het gaat in de gesprekken vooral over het sportieve project. De snelheid waarmee Antwerp wil schakelen. En de rol die Overmars daarin kan spelen.'

Toch kwam er nog een kaper op de kust. HLN weet dat ook een ploeg 'uit het linkerrijtje van de Bundesliga' zich nog meldde bij Overmars, maar die was toen al bereid om het Belgische avontuur aan te gaan. Er moest alleen nog een regeling getroffen worden met Ajax over zijn vertrek en de Amsterdammers stribbelden nog even tegen, omdat ze gemerkt zouden hebben dat Overmars naar een andere club leek te gaan. Ondertussen screende Antwerp de situatie rond de directeur bij Ajax en dat er geen officiële klachten zijn ingediend, was heel belangrijk voor de club.

Ook gingen de Belgen akkoord met het verhaal van Overmars dat er geen nieuwe incidenten naar buiten zullen komen over wat zich in de Johan Cruijff Arena heeft afgespeeld. Uiteindelijk werden alle praktische zaken afgehandeld en werd er in het contract, dat tot medio 2026 loopt, een clausule ingebouwd waarmee Antwerp eenvoudig van Overmars af kan als blijkt dat er toch nog strafbare feiten over het gedrag van de directeur voetbalzaken naar buiten komen. Een week na het tekenen van het contract volgde tenslotte de officiële aankondiging.