Brobbey: 'Als ik goed mijn best doe en Oranje komt, wil ik daar bij zijn'

Brobbey: 'Als ik goed mijn best doe en Oranje komt, wil ik daar bij zijn'

24-03-2022 18:52
26

Brian Brobbey hoopt zich met Jong Oranje te plaatsen voor het EK O21, dat in de zomer van 2023 in Roemenië en Georgië wordt gehouden. De spits van Ajax durft echter ook groter te dromen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Nederlandse talenten nemen het deze interlandperiode in de kwalificatie op tegen Jong Bulgarije en Jong Zwitserland. De ploeg van coach Erwin van de Looi hoopt een grote stap te zetten richting het eindtoernooi. "Ik wil er nu graag bij zijn. Maar als ik goed mijn best doe en het eerste elftal komt, wil ik daar natuurlijk ook bij zijn", stelt Brobbey, die doelt op het WK 2022 in Qatar, tegenover de krant. "Ik doe gewoon mijn best. Ik weet dat het dan kan. Bij Oranje komen."

"Het is niet per se een doel. Meer een droom. Iedereen wil dat, weet je. En hard werken wordt vaak beloond. Dat blijf ik sowieso doen", legt de twintigjarige aanvaller uit. Eerst lijkt hij wel een basisplaats te moeten veroveren bij Ajax. "Ik heb laatst een heel goed gesprek gehad met de trainer. Hij was heel tevreden over mijn werklust, mijn goals tegen Utrecht en PSV en zei dat ik zo door moest gaan."