Telegraaf: 'Van Nistelrooy zegt 'ja' als opvolger Schmidt met ervaren assistent'

Telegraaf: 'Van Nistelrooy zegt 'ja' als opvolger Schmidt met ervaren assistent'

25-03-2022 22:59 Laatste update: 26-03-2022 00:09
114

Marcel Brands heeft Ruud van Nistelrooy overtuigd om volgend seizoen PSV-trainer Roger Schmidt op te volgen. Brands, die komende zomer algemeen directeur wordt bij PSV, heeft samen met John de Jong de oud-spits na een serie gesprekken van gedachte doen veranderen. Aanvankelijk vond Van Nistelrooy het nog te vroeg om een dergelijke stap te zetten. 

Dat weet De Telegraaf te melden. Schmidt besloot begin februari om komende zomer te stoppen in Eindhoven. Algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur De Jong gingen vervolgens in gesprek met Van Nistelrooy, maar destijds besloot de oud-speler dat een eventuele aanstelling te vroeg zou komen. Gerbrands maakte onlangs plaats voor Brands die in de zomer de Eindhovenaren komt versterken als. 

Nu is het Brands dus wel gelukt om Van Nistelrooy te overtuigen. De voormalig technisch directeur van Everton voerde samen met De Jong meerdere gesprekken met Van Nistelrooy over de aanstelling. De oud-speler krijgt een ervaren assistent naast zich en die assistent moet komen in de vorm van Fred Rutten. 

Rutten was tussen 2009 en 2012 eerder actief bij PSV als hoofdtrainer en was ook assistent-trainer van Guus Hiddink. Het zou niet voor het eerst zijn dat een ervaren rot een nieuwe trainer van PSV ondersteunt: zo kon Philip Cocu onder meer terecht bij Hiddink. Brands en De Jong willen Van Nistelrooy graag op de bank zien met Rutten als ervaren assistent.