Van Nistelrooy eerlijk na PSV-aankondiging: 'Toen dacht ik: hmm, klote'

Van Nistelrooy eerlijk na PSV-aankondiging: 'Toen dacht ik: hmm, klote'

30-03-2022 19:23
61

Ruud van Nistelrooy zei in eerste instantie 'nee' tegen het aanbod van PSV om hoofdtrainer te worden, maar daar kreeg de Jong PSV-trainer al snel spijt van. De gesprekken met Marcel Brands zorgden voor het laatste zetje.

"In het gesprek met Toon Gerbrands en John de Jong had ik nog niet wat ik nu wel heb", begint Van Nistelrooy in gesprek met PSV TV over de eerste gesprekken met de club. Nadat Roger Schmidt bekendmaakte dat hij na dit seizoen vertrekt, kwam de geruchtenmolen op gang. "Ik zag daarna namen voorbij komen van mogelijke kandidaten. En toen dacht ik: hmm, klote", aldus een lachende Van Nistelrooy.

Het zette de voormalig topspits aan het denken. "Ik dacht meteen: als er nog een moment komt, dan is het duizend procent zeker dat ik het ga doen. Ik merkte voor het eerst: ik wil dit, ik kan dit en ik ga dit doen. De volgende kans pak ik. Als een duveltje uit een doosje kwam toen Marcel Brands. Ik heb goede gesprekken met hem gevoerd, toen is het vuur gaan branden."

De aanstaand algemeen directeur van PSV wist Van Nistelrooy te overtuigen. "Brands hield me mijn cv voor... Je hebt twee jaar het Nederlands elftal gedaan, als assistent van Guus Hiddink. Je bent als assistent naar het afgelopen EK gegaan, je bent assistent geweest van Phillip Cocu. Je hebt drie jaar PSV O19 gedaan en een jaar Jong PSV. Wat ga je nog meer doen, waardoor je dichter bij PSV 1 komt? Dat is het laatste zetje geweest."