Update: De Telegraaf meldt ook akkoord tussen Schmidt en nieuwe werkgever

Update: De Telegraaf meldt ook akkoord tussen Schmidt en nieuwe werkgever

11-04-2022 10:25 Laatste update: 14:24
65

Roger Schmidt wordt de nieuwe trainer van Benfica, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Volgens de Italiaanse journalist gaat de PSV-coach zijn handtekening onder een tweejarig contract zetten in Lissabon. 

Al geruime tijd werd Schmidt gelinkt aan Benfica en volgens Romano heeft de Duitser zijn besluit genomen. Ergens in de komende weken tekent Schmidt een contract tot medio 2024 bij O Glorioso en volgt hij interim-trainer Nélson Veríssimo aan het einde van het seizoen op. Naar verluidt moeten alleen de laatste plooien gladgestreken worden, voordat de deal wereldkundig wordt gemaakt. 

Schmidt moet Benfica weer zien terug te brengen aan de top. Hoewel het Champions League-seizoen succesvol verloopt - Ajax werd in de achtste finales uitgeschakeld - gaat het in de nationale competitie minder voortvarend. Met een huidige derde plaats dreigt Benfica Champions League-voetbal volgend seizoen mis te lopen, waardoor Schmidt in zijn debuutseizoen in Portugal opnieuw veroordeeld is tot het spelen van Europa League. 

Begin dit jaar hakte Schmidt de knoop door en besloot hij PSV aan het einde van het lopende seizoen te verlaten. In twee jaar tijd won de Duitser met de Eindhovenaren de Johan Cruijff Schaal. Tot en met mei strijdt Schmidt nog voor drie prijzen: de landstitel, de KNVB Beker en de Conference League-eindzege.

Update: De Telegraaf bevestigt dat Roger Schmidt naar Benfica zal vertrekken. Volgens de ochtendkrant is de trainer van PSV al enige tijd akkoord met de club uit Portugal. In Lissabon zal Schmidt zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis zetten.