Tuchel koelt woede op arbiter na uitschakeling: 'Stond te lachen met Ancelotti'

Tuchel koelt woede op arbiter na uitschakeling: 'Stond te lachen met Ancelotti'

13-04-2022 09:21
58

Titelhouder Chelsea liep op bezoek bij Real Madrid uit naar een 0-3 voorsprong, maar strandde na verlengingen alsnog. Manager Thomas Tuchel verbaasde zich over het gedrag van de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak.

Na de 1-3 op Stamford Bridge eindigde de return in Madrid met dezelfde score. Karim Benzema maakte er 2-3 van, waardoor het avontuur voor The Blues ten einde kwam. Tuchel ging na afloop langs bij Marciniak, vertelde hij op de persconferentie. "Hij had het goed naar zijn zin met mijn collega, Carlo Ancelotti", aldus de Duitser. "Ik Carlo een gentleman is, maar toen ik hem wilde feliciteren, zag ik de scheidsrechter hard lachen met de trainer van de tegenstander."

Volgens Tuchel gaven de twee hier een totaal verkeerd signaal mee af. "Dit was een heel verkeerd moment om dit te doen, na 126 minuten, nadat één team tot de laatste snik met zijn hele ziel en zaligheid had gevochten. Dan is dit een hele ongelukkige timing en dat heb ik hem ook verteld."

Real Madrid en Villarreal plaatsten zich dinsdagavond voor de halve finales. Woensdag moet blijken wie de twee Spaanse clubs gaan vergezellen: Liverpool-Benfica (3-1 in de heenwedstrijd) en Atlético Madrid-Manchester City (0-1) staan op het programma.