Schmidt en Ten Hag: Madueke-poging mislukt, Onana maandag op de club verwacht

Schmidt en Ten Hag: Madueke-poging mislukt, Onana maandag op de club verwacht

17-04-2022 17:40 Laatste update: 17:44
8

Trainers Roger Schmidt en Erik ten Hag werken toe naar de bekerfinale van zondag. Schmidt kan niet beschikken over Noni Madueke, Ten Hag stelt Maarten Stekelenburg in plaats van Andre Onana op en verrast door Brian Brobbey op de plek van Sébastien Haller te posteren.

Madueke viel zeven dagen voor de eindstrijd geblesseerd uit tegen RKC Waalwijk: bij PSV koesterde men nog hoop dat hij er in De Kuip bij kon zijn, maar dat zal er niet in zitten. “Begin deze week was er een kleine kans, dus we hebben het geprobeerd. Maar de wedstrijd komt te vroeg voor hem, dus we hopen dat hij volgende week (tegen SC Cambuur, red.) weer aan kan sluiten. We gaan het doen met dezelfde selectie als donderdag." Joey Veerman zal weer vanaf rechts opereren. “Op het middenveld of op rechts, dat maakt voor hem niet echt uit. Hij geeft ons iets extra's", laat hij weten aan ESPN.

Ten Hag zet dus Brobbey in de punt van de aanval en houdt zijn topscorer op de bank. Interviewer Hans Kraay junior suggereert dat de Ajax-trainer daarmee voor diepte kiest, omdat de buitenspelers dat in mindere mate kunnen bieden. "Hans, waarom geef je altijd het antwoord als je de vraag stelt?", countert Ten Hag. "Haller gaat daar professioneel mee om. Natuurlijk zijn dat geen leuke boodschappen, maar ik moet dingen doen in het belang van het team."

De veelbesproken Andre Onana ontbreekt vanwege een blessure. Ten Hag wil daar verder niet op ingaan, maar verwacht de sluitpost na het weekend weer op de club. "Ik neem aan dat hij er morgen (maandag, red.) weer is. Hij zal toch aan zijn herstel moeten werken."