'Feyenoord haalt opgelucht adem: clash met Marseille gewoon in volle Kuip'

'Feyenoord haalt opgelucht adem: clash met Marseille gewoon in volle Kuip'

21-04-2022 12:03
69

De halve finale in de Conference League tussen Feyenoord en Olympique Marseille wordt 'gewoon' in een volle Kuip gespeeld. Dat weet 1908.nl te melden. De UEFA heeft besloten dat fans gewoon welkom zijn.

Er werd door de Europese voetbalbond nog onderzoek gedaan naar de incidenten tijdens de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag (2-2) in de kwartfinales en de vrees bestond dat dat Feyenoord een thuiswedstrijd zonder publiek op zou leveren. Die vrees is waarschijnlijk ongegrond, want 1908 schrijft dat de UEFA daar niet toe besloten heeft.

De Kuip mag dus gewoon vol in de thuiswedstrijd tegen Marseille, maar wel zal de Stadionclub boetes moeten betalen. Deze zullen uitgedeeld worden voor misdragingen van het team en de staf in de rust, voor het afsteken van vuurwerk, voor het gooien van voorwerpen op het veld en voor het blokkeren van de nooduitgangen.

Feyenoord zal later zelf met een statement komen en daarin ook mededelen hoe hoog de boete van de UEFA precies is. Het is zeker niet de eerste keer dat de Rotterdammers beboet worden en het bedrag zal dus nu alleen nog maar oplopen.