Spaanse media draaien 180 graden: 'De Jong begint de De Jong van Ajax te worden'

22-04-2022 08:22 Laatste update: 09:21
50

Waar Frenkie de Jong volgens de Spaanse pers tegen Cádiz CF afgelopen maandag door het ijs zakte, was hij in het duel met Real Sociedad (0-1 winst) weer een van de aanjagers van Blaugrana. De Spaanse kranten zijn overwegend positief over het optreden van de Nederlander.

SPORT beoordeelt De Jong met een zes. 'Het was niet moeilijk om het na zijn slechte wedstrijd tegen Cádiz beter te doen, maar de Nederlander toonde een betere versie van zichzelf. Hij pakte ballen af en probeerde het spel snel te verleggen.' Luuk de Jong, die de laatste tien minuten als kapstok werd ingebracht door Xavi Hernández, krijgt een vijf. 'Voor hem blijft alles hetzelfde. Hij krijgt luttele minuten om op basis van doelpunten een plek bij de eerste elf te veroveren.'

'Geslaagd en gefaald', kopt AS na een moeizame zege op Sociedad. Het medium zag evenals SPORT een wederopstanding van Frenkie de Jong. 'Hij maakte een deel van zijn rampzalige wedstrijd tegen Cádiz goed. Hij was constant op zoek naar de bal en gaten in de defensie van de tegenstander.'

Mundo Deportivo noemt de Oranje-international 'gereactiveerd'. 'Na een van zijn slechtste wedstrijden voor Barça speelde hij een sterke eerste helft. Hij stond zijn mannetje op het middenveld.' Van El Desmarque krijgt De Jong na Marc-André ter Stegen met een zeven het hoogste cijfer aan Barcelona-zijde.

'Beetje bij beetje begint hij de De Jong van Ajax te worden', klinkt het. 'In de eerste helft presteerde hij op een heel hoog niveau en na rust liet hij bij vlagen details van zijn kwaliteit zien.'