Ten Hag: 'Nu viert PSV het wél als hoofdprijs, dat is een compliment voor Ajax'

Ten Hag: 'Nu viert PSV het wél als hoofdprijs, dat is een compliment voor Ajax'

22-04-2022 16:51 Laatste update: 19:17
356

Erik ten Hag vindt dat de festiviteiten na afloop van de bekerfinale tussen PSV en Ajax (2-1) een 'compliment voor zijn ploeg' zijn. De Eindhovenaren waren dolblij met het winnen van de dennenappel en dat was ook Ten Hag opgevallen.

De trainer van Ajax, die volgend jaar bij Manchester United aan de slag zal gaan, merkte dat PSV meer honger had tijdens de finale. "Dat ben ik met je eens", zegt hij tegen Trouw. "Daar heb ik het ook met de spelers over gehad. We kregen tegenslag op tegenslag en op een gegeven moment liep het emmertje over. Dat is onacceptabel maar wel begrijpelijk. Daar moeten we nu de motivatie uit halen voor de eindfase van de competitie."

Ten Hag begreep de feestvreugde aan Brabantse zijde volledig. "Dat PSV zo hongerig was, is ook wel logisch. Ze hadden al lang geen prijs gewonnen. Ik heb ook bij PSV gewerkt en de beker heeft daar jaren geen aandacht gehad. Nu is het ineens een hoofdprijs. Zo vierden ze het ook. Dat is het allergrootste compliment dat wij konden krijgen. Het geeft aan dat de prijzen de afgelopen jaren vooral voor Ajax waren."

Dat Ajax met de beker had moeten staan en niet PSV, vindt de Tukker wel nog steeds. "We zijn nu drie dagen na die finale en ik heb geen andere mening dan zondag. Direct na een wedstrijd kan het weleens zijn dat je een beetje doorslaat. Maar nu niet. Ik kijk zelf altijd ook in de spiegel. Klopt mijn beeld wel? Als ik twijfel, toets ik dat in mijn naaste omgeving."