Slot: 'Normaal gesproken word je met dit puntenaantal vierde, hebben meer nodig'

Slot: 'Normaal gesproken word je met dit puntenaantal vierde, hebben meer nodig'

24-04-2022 17:53
62

Arne Slot prijst zich gelukkig met de drie punten die Feyenoord overhoudt aan het duel met FC Utrecht. Een rake knal van Luis Sinisterra in de 96e minuut zorgde voor Slot, zijn stafleden én natuurlijk de spelers voor blijdschap.

Slot zag zichzelf na afloop juichen. "Dit ziet er niet uit, maar de blijdschap was enorm", grapt Slot bij ESPN. "We hebben onszelf tekort gedaan. Toen we 1-0 voor stonden, kregen we drie enorme kansen. Het enige schot op goal van hun leverde de 1-1 op. Dat is weer een repeterend verhaal. Normaal gesproken zou je met dit puntenaantal (64, red.) minimaal vierde worden, maar nu blijkt dat we veel meer punten nodig hebben. Dan is winnen in de laatste minuut wel erg lekker."

Feyenoord bereidt zich voor op de Conference League-halve finale tegen Olympique Marseille van aanstaande donderdag. Mogelijk kan Slot weer een beroep doen op Guus Til. "Als Guus fit is, gaat hij starten. Dan moet hij wel getraind zijn. Ik heb de hoop dat hij dinsdag gaat trainen. We konden Bryan (Linssen, red.) een aantal keren goed vinden tussen de linies. Juist het positie kiezen vind ik een verbeterpunt voor Guus, maar Guus is meer een middenvelder die het middenveld meer ondersteunt."

"Ik heb veel respect voor Kökcü, die zoveel loopt en speelt, terwijl hij aan de ramadan bezig is. Je zag dat het hem veel moeite en kracht kost, wat niet gek is. Dan is het prettig dat er iemand voor hem staat die meer werk verzet dan Bryan gedaan heeft."

Senesi
Marcos Senesi viel geblesseerd uit, maar het lijkt niet ernstig. Slot: "Hij gaf zelf aan dat het wel meeviel."