Ajax wil haast maken met trainerskwestie: 'Iemand die de club al kent'

Ajax wil haast maken met trainerskwestie: 'Iemand die de club al kent'

24-04-2022 23:42 Laatste update: 25-04-2022 08:52
44

Ajax maakt haast in de zoektocht naar een opvolger van Erik ten Hag. Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen weet te melden dat de Amsterdammers snel een nieuwe trainer aan hopen te stellen.

Het vertrek van Ten Hag naar Manchester United kwam afgelopen week rond, waardoor Ajax kan doorpakken in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Alles wijst erop dat Alfred Schreuder terugkeert. "Ze willen daar echt haast mee maken, ook omdat veel spelers en zaakwaarnemers zich afvragen: wie staat er komend seizoen voor de groep?", weet Jansen.

"Je merkt wel dat ze voor een Nederlandse opvolger gaan en Schreuder heeft gewoon uitstekende papieren daarvoor. Ook omdat ze zien: in de selectie gaat veel veranderen, de positie van Marc Overmars moet ook opnieuw ingevuld worden, dus ze willen wel iemand die de club kent en niet lang moet wennen."

De huidige Club Brugge-trainer was in het recente verleden werkzaam als assistent van Ten Hag bij Ajax. Het Ajax-drietal dat zich buigt over de trainerspositie – Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar – kent hem dus nog. "Hij ligt heel goed bij de spelers en Huntelaar heeft met hem gewerkt, die is heel positief over hem."