Slot baalt van Feyenoord-beeld: 'Bij elke andere club zie ik dat ook constant'

Slot baalt van Feyenoord-beeld: 'Bij elke andere club zie ik dat ook constant'

25-04-2022 18:05
83

Arne Slot spreekt tegen dat Feyenoord wel erg druk is met de arbitrage. De trainer van de Rotterdammers vindt dat beeld onterecht en neemt het op voor Cyriel Dessers, die tegen FC Utrecht een goal afgekeurd zag worden.

Slot krijgt voorgelegd dat de Belgische spits wel erg veel bezig was met de arbitrage. "Ik ben nog niet zo lang trainer, maar bij deze club gaat het er altijd alleen maar over hoe wij met scheidsrechters bezig zijn. Dat is bijzonder opvallend in mijn beleving", reageert hij op de persconferentie. "Bij elke andere club zie ik ze constant met de scheidsrechter bezig. En hier wordt het constant benadrukt."

Slot laat zich ook uit over de treffer van Dessers, die door scheidsrechter Bas Nijhuis werd afgekeurd vanwege een overtreding. "Ik heb niet teruggezien of het een overtreding was, maar ik heb wel heel veel mensen horen zeggen dat er niet zoveel aan de hand was. Dus misschien - en dat zal dan wel weer opgeschreven worden – komt het door het feit dat hij daarvoor zoveel aan het klagen was, dat dat moment werd afgefloten. Dat was zonde, want het was een mooi moment voor de goal."

De Feyenoord-coach erkent dat Dessers 'niet zo gelukkig speelde'. "En dan zijn ze vaak ook iets meer met randzaken bezig. Of dat dan de reden is dat hij minder ging spelen? Volgens mij is de volgorde net andersom."