Talpa 'enorm geschrokken' van uitspraken Derksen, analist 'trekt geen woord terug'

Talpa 'enorm geschrokken' van uitspraken Derksen, analist 'trekt geen woord terug'

27-04-2022 14:32 Laatste update: 20:12
236

Johan Derksen heeft voor grote verontwaardiging gezorgd door te bekennen dat hij in het verleden een vrouw heeft verkracht door een kaars in haar vagina te duwen terwijl ze bewusteloos was. Ook Talpa is geschrokken van de uitspraken van de 73-jarige analist en wil met hem in gesprek.

Bij Vandaag Inside werd dinsdagavond gediscussieerd over Johnny de Mol, die beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Derksen haalde een anekdote aan over wat hij een 'jeugdzonde' noemt. Hij wilde een punt maken dat het een andere tijd betrof, maar heeft vooral kwaad bloed gezet.

"Als ik eraan terugdenk, je schaamt je kapot", zei Derksen. "Het is een heel smerig verhaal, maar dat soort dingen gebeurde. Ik was met de keeper van Veendam en twee juffrouwen op stap. We gingen mee naar die woning en die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder. Ik weet nog wel en ik ben er niet trots op... Die juffrouw lag bewusteloos op de bank en er stond zo'n grote kaars. Die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan."

Talpa laat aan het Algemeen Dagblad weten 'enorm geschrokken' te zijn. "Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken", stelt een woordvoerder. "We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan." Of de uitspraken gevolgen hebben voor Derksen en Vandaag Inside, is nog niet duidelijk. 

De besnorde analist ziet dat zijn uitspraken veel kritiek opleveren. "Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan", benadrukt hij tegenover het AD. "Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen."

Het is niet langer mogelijk om op dit artikel te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.