Veelbesproken Derksen ontkent penetratie met kaars: Mijn vrouw kende dit verhaal

Veelbesproken Derksen ontkent penetratie met kaars: "Mijn vrouw kende dit verhaal"

27-04-2022 22:03

Johan Derksen heeft in de Vandaag Inside-uitzending van woensdag gereageerd op zijn geruchtmakende uitlatingen van één avond eerder. De analist kwam met een anekdote uit zijn jonge jaren over zijn bewusteloze ex-vriendin op de proppen.

Na die onthullingen ontstond de nodige ophef, maar Derksen wilde niet door het stof kruipen. "Het AD schreef: Derksen penetreert vrouw met kaars. Dat is allemaal gelul", voegt hij daar woensdagavond aan toe. "Die kaars hebben wij tussen haar benen gezet. Dus toen wij weggingen, stond dat ding loodrecht de lucht in. Je kunt niet zo'n kaars in een vagina stoppen. Het was onbeschaafd, ik was 24, ik heb van tevoren tegen jou (presentator Wilfred Genee, red.) gezegd: je schaamt je er dood voor." Volgens Derksen nam de vrouw in kwestie hem toen niets kwalijk. "Die is wakker geworden met een kaars tussen haar benen en die heeft ongetwijfeld gedacht: hoe komt dat ding daar? En die ging ook over tot de orde van de dag."

Derksen vertelde zijn anekdote naar aanleiding van een discussie over Johnny de Mol, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik. "In de context van wat nu gebeurt en hoe daarop gereageerd wordt, heb ik willen stellen hoe dat in de zeventiger jaren ging. En ik vind het een beetje laf – als ik zelf geen schoon verleden heb – dat ik Johnny of wie dan ook aan de hoogste boom hang. Daarom wilde ik dat verhaal vertellen", verklaart hij. "Ik heb aan willen tonen: het tijdsbeeld is zo ontzettend veranderd. Nu word je overal door neergesabeld en toen gingen we over tot de orde van de dag. Maar ik kan heel goed begrijpen dat mensen die nu cancelen en bij allerlei bewegingen zijn, allemaal dingen hebben meegemaakt, maar die weten niet waar ik het over heb."

Derksen benadert nogmaals dat hij zich schaamt voor het incident. "De enige conclusie die ik over mezelf kan trekken is: ik was 24 jaar, ik had een stuk in mijn reet en ik heb me misdragen. En dat heb ik verteld, omdat ik iedere keer daaraan denk als weer iemand neergesabeld wordt die iets geflikt heeft. Dan denk ik: er zijn heel veel hypocriete mensen die er schande van spreken en die, net als ik, zich wel eens misdragen hebben, hoor."

De vrouw van Derksen is er thuis ook op teruggekomen. "Mijn vrouw kende dit verhaal allang, ik schijn het thuis een keer verteld te hebben. Die zei: je moet je nou eens realiseren dat je niet met een paar mannen in het café zit te babbelen, maar dat heel Nederland meeluistert. Dat wist ik al, maar dat probeerde ik te vermijden. Want ieder programma houdt daar rekening mee, maar wij zijn het enige programma dat daar geen rekening mee houdt."

Het is niet mogelijk om te reageren op dit artikel. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.