Mourinho pinkt tranen weg na finaleplaats: 'Dit voelt als de Champions League'

Mourinho pinkt tranen weg na finaleplaats: 'Dit voelt als de Champions League'

06-05-2022 07:59 Laatste update: 09:00
43

José Mourinho was donderdag emotioneel, nog voordat hij met AS Roma de finale van de Conference League bereikte. The Special One legde na afloop van het duel uit waarom hij moest vechten tegen de tranen.

Dankzij de zege op Leicester City (1-0) is Feyenoord op 25 mei de tegenstander in de eindstrijd in Tirana. "Dit is nog geen beker, het is slechts de finale, maar het betekent veel voor de club", reageert Mourinho. "Natuurlijk heb ik zelf grotere momenten beleefd. Maar ik voel dit niet voor mezelf, maar voor de mensen en de spelers. Voor ons voelt dit als de Champions League."

Mourinho moest naar eigen zeggen een traantje wegpinken, omdat hij 'de emotie voelt van iedereen die van de club houdt'. "Ik heb het voorrecht gehad grotere finales te spelen dan deze. Maar gezien de familiesfeer die we hier hebben gecreëerd, voelt deze finale speciaal", besluit hij.

In totaal staat de Portugees al op vier Europese hoofdprijzen. In 2003 won hij de UEFA Cup met FC Porto en een jaar later pakte hij de cup met de grote oren. In 2010 legde hij vervolgens beslag op het miljardenbal met Internazionale - met Wesley Sneijder in de gelederen - en in 2017 versloeg hij Ajax in de finale van de Europa League.