Ten Hag becomplimenteert Feyenoord en beseft: Het is positief voor Ajax

Ten Hag becomplimenteert Feyenoord en beseft: "Het is positief voor Ajax"

06-05-2022 14:20
98

Erik ten Hag heeft Feyenoord een groot compliment gemaakt voor het behalen van de Conference League-finale. De trainer van Ajax is er blij mee dat Nederland in Europa steeds meer zijn stempel drukt.

Feyenoord wist zich donderdag ten koste van Olympique Marseille te plaatsen voor de eindstrijd in de Conference League. "Het is geweldig dat een Nederlandse club de finale bereikt van een Europees toernooi", zegt Ten Hag op de persconferentie. "We hebben jarenlang achter de feiten aangelopen. Ajax heeft de Europa League-finale gehaald, Feyenoord nu die van de Conference League. En ook het Rangers van Giovanni van Bronckhorst. Dus de zorgen wat betreft het Nederlandse trainersgilde kunnen in de hoek worden gezet."

Feyenoord heeft nog twee dagen om zich voor te bereiden op de topper tegen PSV. Normaliter heeft een ploeg die donderdag Europees gespeeld heeft het zwaar in de aankomende competitiewedstrijd. "Het is positief voor Ajax, omdat zij het goede gevoel willen behouden. In complete euforie komen ze terug en die energie houden ze vast in De Kuip, waar ze ook willen laten zien dat ze van een topclub kunnen winnen. Er zit tijd genoeg tussen om te herstellen en wederom een goede prestatie te leveren. Dat is vaak genoeg gebleken."

Ajax speelt zondag om 14.30 uur tegen AZ, Feyenoord twee uur en drie kwartier later. "Het was eerst anders geagendeerd, dus dat was beter geweest. Dan weet je waar je aan toe bent. Maar wij hebben het stuur in handen en niets te maken met een ander. Wij moeten ons werk doen."