PEC houdt punt over aan duel met Utrecht, maar ziet concurrentie winnen

07-05-2022 21:58
34

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een punt gepakt tegen FC Utrecht. De Zwollenaren kwamen in de tweede helft langszij en gingen op zoek naar de overwinning, maar moeten het met een gelijkspel doen. Het werd 1-1 in het MAC³PARK Stadion, waardoor PEC een gat van twee punten ziet ontstaan met Willem II.

Utrecht kwam beter uit de startblokken en deelde de eerste speldenprikjes uit, maar PEC groeide na de openingsminuten in de wedstrijd en zocht de aanval op. Een schot van Kenneth Paal werd weggestompt door doelman Fabian de Keijzer. Na ruim twintig minuten kreeg Utrecht een grote kans, maar de kopbal van Anastosios Douvikas werd goed gepakt door Kostas Lamprou.

De wedstrijd ging op en neer, maar Utrecht werd steeds sterker en maakte na een half uur de openingstreffer. Hidde ter Avest kopte raak en zette Utrecht verdiend op voorsprong. PEC leek voor rust nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar de treffer van Gervane Kastaneer werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust moest De Keijzer met een blessure naar de kant en werd hij vervangen door Eric Oelschlägel.

In het tweede bedrijf was het duidelijk dat PEC meer risico ging nemen om een resultaat te behalen. Twintig minuten voor tijd kwamen de Blauwvingers langszij door een treffer van Daishawn Redan. Vlak na de gelijkmaker kreeg Douvikas een enorme kans om Utrecht weer op voorsprong te schieten, maar de aanvaller faalde oog in oog met Lamprou. Het geloof was bij het thuispubliek weer helemaal terug na de gelijkmaker en dat was terug te zien op het veld. PEC gaf alles om alsnog de voorsprong te nemen en Utrecht wist in de counter geen gebruik te maken van de open ruimtes.

Na negentig minuten was de tank behoorlijk leeg bij beide ploegen en moest PEC genoegen nemen met een punt. Willem II won verrassend in eigen huis van Heracles Almelo, waardoor de ploeg uit Zwolle nu twee punten achter staat op de nummer zeventien. PEC moet één van de twee resterende wedstrijden winnen om nog een kans te maken op lijfsbehoud.