Openda is zielsgelukkig: 'Ik was samen met hem aan het huilen aan de telefoon'

Openda is zielsgelukkig: 'Ik was samen met hem aan het huilen aan de telefoon'

19-05-2022 16:14 Laatste update: 16:44
12

Loïs Openda maakt deel uit van de Belgische selectie voor de vier Nations League-duels in juni, waaronder het treffen met Oranje. De aanvaller van Club Brugge, dat hem verhuurt aan Vitesse, was in de wolken toen hij het nieuws hoorde.

Dat vertelt moeder Mariame tegen Het Laatste Nieuws. Ze werd opgebeld toen het nieuws bekend werd. "Ik wist wel dat de selectie woensdag bekend werd gemaakt, maar ik had me er bewust niet op gefocust. Hij was super emotioneel. ‘Mama, weet je het al? Ik ben geselecteerd!’ Ik was samen met hem aan het huilen aan de telefoon."

De verrassing was groot, omdat Openda nog niet bij de Belgische selectie zat. Toch kwam de uitverkiezing ook niet helemaal uit de lucht vallen, aangezien de aanvaller van Vitesse dit seizoen al 23 keer scoorde in alle competities.  "Hij zei me een paar dagen geleden nog dat hij het ook niet meer wist als hij nu niet geselecteerd zou worden", vertelt moeder Openda. "Da's normaal na zo'n seizoen, denk ik, maar de coach beslist wie speelt."

Bondscoach Roberto Martínez heeft dus nu besloten dat Openda erbij hoort. Daarmee valt de keuze voor de Marokkaanse nationale ploeg, die vanwege de dubbele nationaliteit van zijn moeder nog had gekund, af. "Loïs zei resoluut ‘nee‘ op de vraag van Marokko. Hij heeft altijd gezegd: ‘Als ik niet voor België mag spelen, dan voor niemand."