'Einde verhaal bij Ajax: 'te goede' Bogarde moet weg na komst Schreuder'

'Einde verhaal bij Ajax: 'te goede' Bogarde moet weg na komst Schreuder'

01-06-2022 12:55 Laatste update: 13:02
299

Het is einde verhaal voor Winston Bogarde bij Ajax. De nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder heeft in zijn technische staf geen plaats voor de oud-verdediger, meldt De Telegraaf. Michael Reiziger mag wel aanblijven.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, en financieel directeur Susan Lenderink hebben Bogarde vorige week op de hoogte gebracht van het nieuws. Schreuder volgt deze zomer Erik ten Hag op in Amsterdam en wil de technische staf inkrimpen. Bogarde valt daardoor buiten de boot.

Volgens De Telegraaf is de argumentatie van Schreuder 'verkeerd gevallen' bij Bogarde: Mitchell van der Gaag is immers al met Ten Hag meegegaan naar Manchester United. Schreuder wil naar verluidt Matthias Kaltenbach, met wie hij vol tevredenheid samenwerkte bij Hoffenheim, naar Amsterdam halen.

Ook bij Jong Ajax is geen plaats voor Bogarde, hebben Van der Sar en Lenderink hem duidelijk gemaakt. 'Hij zou 'te goed en te ervaren' zijn om op de bank plaats te nemen naast hoofdtrainer John Heitinga', klinkt het. Ajax moet nog met de oud-international in gesprek over de ontbinding van zijn tot medio 2023 lopende contract.

Bogarde werd in maart 2020 toegevoegd aan de technische staf van Ajax. Sindsdien wonnen de Amsterdammers twee landstitels en een KNVB Beker. Eerder dit jaar kwam de Rotterdammer kortstondig onder vuur te liggen door een klacht van een vrouw, die hem betichtte van 'weinig respectvol en verbaal agressief gedrag'. Ze was niet werkzaam bij Ajax en de clubleiding concludeerde na onderzoek door twee externe instanties dat het een privékwestie betrof.