Vreugde in Leeuwarden: Cambuur krijgt miljoenen van onbekende investeerder

Vreugde in Leeuwarden: Cambuur krijgt miljoenen van onbekende investeerder

02-06-2022 12:12
59

SC Cambuur heeft een financieel belangrijke slag geslagen in de weg naar een nieuw stadion. De club uit Leeuwarden krijgt in totaal 3,5 miljoen euro van een onbekende investeerder, zo melden de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân.

Het is de bedoeling dat het nieuwe stadion van Cambuur, dat plaats moet bieden aan 15.000 toeschouwers, over een jaar af is. De nummer negen van de Eredivisie moet op dat moment zo'n zes miljoen euro inleggen. Daardoor is de kapitaalinjectie van 3,5 miljoen van cruciaal belang.

De onbekende investeerder heeft voor 2,5 miljoen aan zogenoemde certificaten gekocht, waarmee je één van de eigenaren van de club kunt worden. Cambuur verkoopt de certificaten om geld op te halen voor het nieuwe stadion. Daarnaast mag de club ook nog één miljoen euro lenen.

Algemeen directeur Ard de Graaf is uiteraard blij met dit nieuws. "Dit is een gigantische stap en dit geeft rust", vertelt hij tegen Omrop Fryslân. De Graaf wil niet zeggen wie er achter de investering zit, al zou het om een ondernemer uit 'het midden van het land' gaan. In totaal heeft Cambuur nu vier miljoen opgehaald voor de bouw van het stadion. Als Cambuur niet op tijd genoeg geld heeft, wordt het stadion wel gewoon afgebouwd.