Van Gaal laat Bergwijn opleven: Van mij mag-ie zo snel mogelijk naar Ajax

Van Gaal laat Bergwijn opleven: "Van mij mag-ie zo snel mogelijk naar Ajax"

04-06-2022 12:28
86

Louis van Gaal zou het toejuichen als Steven Bergwijn naar Ajax zou vertrekken. De aanvaller is bij het Nederlands elftal een belangrijke pion, maar komt bij zijn club Tottenham Hotspur nauwelijks aan spelen toe.

Ajax heeft in het verleden vaker gehengeld naar Bergwijn en gaat nu een nieuwe poging wagen. De bondscoach heeft het ook meegekregen. "Bergwijn gaat waarschijnlijk toch naar een andere club? Of heb jullie dat gerucht in De Telegraaf niet gelezen?", liet hij na afloop van België-Nederland weten, geciteerd door diezelfde krant. "Van mij mag-ie zo snel mogelijk naar Ajax."

Bergwijn lijkt de uitzondering op de regel van Van Gaal, die normaal gesproken alleen spelers opstelt die ook bij hun club regelmatig spelen. "Vorm kweek je niet bij het Nederlands elftal, maar bij de club. Alleen Bergwijn niet", aldus de keuzeheer. "Ik vroeg aan Stevie: hoe kan het nou dat je zo goed speelt? Dan zegt-ie: ik krijg vertrouwen. Zo veel praat ik niet met hem. Maar ik zet hem wel in zijn kracht. Hij moet ruimte hebben en dat is de reden waarom ik met twee spitsen speel."

Bergwijn staat dus in de belangstelling van Ajax, dat tevergeefs een eerste bod van vijftien miljoen euro plus bonussen heeft neergelegd. Totttenham lijkt in te zetten op twintig à 25 miljoen euro voor Bergwijn, die nog tot 2025 vastligt.