Jans verwelkomt rechterhand in Enschede: 'FC Twente past in dat plaatje'

Jans verwelkomt rechterhand in Enschede: 'FC Twente past in dat plaatje'

15-06-2022 17:48
9

Adrie Bogers wordt de nieuwe assistent-trainer bij FC Twente. De 57-jarige trainer gaat samen met Ivar van Dinteren, Jeffrey de Visscher, Sander Boschker en Nick Segers hoofdtrainer Ron Jans assisteren.

Op de clubsite bevestigt Twente dat het trainersgilde voor volgend seizoen compleet is met de komst van Bogers. "Met de komst van Adrie Bogers hebben we de technische staf voor het nieuwe seizoen voor de eerste training weer volledig ingevuld. Adrie is een ervaren trainer en we zijn blij dat hij deel uit gaat maken van de staf", reageert technisch directeur Jan Streuer.

Bogers, wiens laatste klus het assistentschap bij Irak was, is blij met zijn stap naar Twente. "De overstap naar FC Twente is voor mij een heel mooie kans", stelt hij. "Ik had de ambitie om vanuit mijn rol als assistent-trainer bij een grote club aan de slag te gaan. FC Twente past in dat plaatje. Ik wil mijn steentje bijdragen aan een succesvol seizoen."

Tussen 1983 en 2000 speelde Bogers voor onder meer RKC Waalwijk, NAC Breda en Willem II. Sinds 2006 bekleedt hij de functie van assistent-trainer bij diverse clubs. In 2020 en 2021 zat hij bij respectievelijk ADO Den Haag en Roda JC op de bank.