Liverpool presenteert derde zomeraanwinst: 'Talenten krijgen hier kansen'

Liverpool presenteert derde zomeraanwinst: 'Talenten krijgen hier kansen'

19-06-2022 12:09
16

Liverpool heeft zondag zijn derde en mogelijk ook laatste zomeraanwinst gepresenteerd. Calvin Ramsay komt over van Aberdeen en heeft een langdurig contract getekend op Anfield.

De rechtsback, die eind juli zijn negentiende verjaardag viert, brak dit seizoen door bij Aberdeen. In 33 wedstrijden voor de Schotse club was hij goed voor liefst negen assists en één doelpunt. Daarmee speelde hij zich in de kijker van Liverpool, dat volgens Britse media een kleine vijf miljoen euro betaalt. Dat bedrag kan door bonussen nog wel oplopen met 2,5 miljoen.

"Er zijn veel jonge spelers die hier kansen krijgen. Kijk naar Trent Alexander-Arnold en Harvey Elliott", zegt Ramsay op de website van The Reds. "Er is duidelijk een route voor jong talent. Dat is ook een van de redenen dat ik voor deze club heb gekozen. Als ik tijdens de voorbereiding mijn kans pak, is er geen reden om om mij niet in de selectie te spelen."

Bij Liverpool lijkt Ramsay de vervanger te worden van Neco Williams. De Welshman maakte op huurbasis indruk bij Fulham en zou voor ongeveer twintig miljoen euro verkocht kunnen worden. Ramsay is de derde nieuweling in de selectie van manager Jürgen Klopp, na Darwin Núñez en Fabio Carvalho. De kans is groot dat het daar bij blijft als zich geen buitenkansjes voordoen.