Update: PSV maakt rugnummers bekend, Van Nistelrooij benoemt nieuwe captain

Update: PSV maakt rugnummers bekend, Van Nistelrooij benoemt nieuwe captain

09-07-2022 14:29
98

De rugnummers bij PSV voor het komende seizoen zijn bekend. Althans, het Eindhovens Dagblad heeft in handen welke spelers met nummer één tot en met elf gaan spelen.

Aanwinst Walter Benítez krijgt nummer één toebedeeld. Dat gaat niet ten koste van Joël Drommel, aangezien hij vorig seizoen al met nummer zestien keepte. De nummers twee tot en met vijf zijn respectievelijk voor Ki-Jana Hoever, Jordan Teze, Armando Obispo en André Ramalho. Dat is geen verrassing. Nummer twee werd vorig seizoen niet gebruikt, terwijl de overige drie verdedigers hun nummer behouden.

Op het middenrif zijn er wel wijzigingen, behalve dat Ibrahim Sangaré (zes) en Marco van Ginkel (acht) hun nummer houden. Aanwinst Xavi Simons krijgt nummer zeven, waar Eran Zahavi de voorbije twee seizoenen mee speelde. Omdat Noni Madueke met nummer tien speelt, zal Guus Til een 'reservenummer' krijgen. Luuk de Jong neemt nummer negen over van Carlos Vinícius. Naar verluidt wordt De Jong gezien als eerste spits, waardoor hij dit nummer krijgt toegekend. 

Zaterdagmiddag oefent PSV tegen Arminia Bielefeld. Voorafgaand wordt de aanvoerder en reserve-aanvoerder bekendgemaakt. 

Update: Luuk de Jong is de nieuwe aanvoerder van PSV. De kersvers aanwinst betrad zaterdagmiddag als eerste PSV'er, met de de aanvoerdersband om, het veld tegen Arminia Bielefeld. Marco van Ginkel behoort ook tot de basiself tegen de Duitse opponent, maar is dus in tegenstelling tot vorig seizoen niet de captain van de Eindhovenaren