Ten Hag krijgt Martínez-advies: 'Ik sluit niet uit dat hij daar gebruikt wordt'

Ten Hag krijgt Martínez-advies: 'Ik sluit niet uit dat hij daar gebruikt wordt'

09-07-2022 13:48
39

Als het aan Jaap Stam ligt, speelt Lisandro Martínez komend seizoen bij Manchester United. De voormalig speler van zowel Ajax als United stelt dat de Argentijn uitstekend in het elftal van Erik ten Hag past.

The Mancunians boden onlangs vijftig miljoen euro voor Martínez, waardoor het woord aan Ajax is. De verdediger zelf wil graag naar de Premier League. "Ik ben wel fan van hem", erkent Stam in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oud-verdediger vindt het lastig te zeggen of Martínez zoveel geld waard is. "Of Martínez vijftig miljoen waard is, is lastig te zeggen. Dit soort bedragen is normaal geworden. Zeker in Engeland."

Het valt Stam op dat Ten Hag gecharmeerd is van kleine, snelle verdedigers. "Martínez is heel vaardig en creatief in zijn passing. Hoe meer van dat soort spelers, hoe meer Ten Hag de bal kan houden en hoe minder hij tegen counters aanloop", verklaart Stam. "En omdat Martínez comfortabel aan de bal is, kan hij ook voor de verdediging spelen. Ik sluit niet uit dat Ten Hag hem juist daar gaat gebruiken."

United heeft met Tyrell Malacia de eerste zomeraanwinst binnen. De verwachting is dat Christian Eriksen de tweede wordt, Martínez zal daarna moeten volgen.