Van Nistelrooij ziet verandering in Eindhoven: 'Vroeger was PSV echt een koopclub'

Van Nistelrooij ziet verandering in Eindhoven: 'Vroeger was PSV echt een koopclub'

10-07-2022 10:34
206

Ruud van Nistelrooij ziet dat PSV steeds meer met spelers uit de eigen jeugdopleiding werkt. De voormalig spits beschikt tijdens het trainingskamp in Duitsland over zeventien spelers uit de eigen opleiding en dat was in zijn tijd als speler bij PSV wel anders, meent de trainer. 

In gesprek met het Eindhovens Dagblad merkt Van Nistelrooij dat op. De trainer van PSV kreeg een foto te zien met alle spelers uit de eigen opleiding die aanwezig zijn op het trainingskamp in Duitsland. "Het waren er zeventien en dat is echt een enorm aantal op onze selectie", reageert Van Nistelrooij. "Natuurlijk wist ik dat al wel, maar je beseft het nog meer als je zo'n foto dan ziet. Toen ik vroeger speelde, was PSV een koopclub."

Wedden

Meer odds

Volgens de voormalig spits is die verandering vooral aan twee mensen te danken. "Dit is iets wat echt veranderd is toen Marcel Brands en Phillip Cocu bij PSV begonnen", meent de trainer. PSV ging onderuit tegen Arminia Bielefeld, maar desondanks is Van Nistelrooij tevreden over de afgelopen week. "We hebben zeker progressie geboekt en het is heerlijk om met deze technische staf te werken, omdat er zoveel kwaliteiten in samenkomen." PSV moet op 2 of 3 augustus alweer aan de bak in de derde voorronde van de Champions League, maar weet nog niet welke club het treft. De loting daarvoor is op 18 juli.