Plat baalt van FC Volendam: 'Geen woorden voor, zo wil je toch niet afsluiten?'

Plat baalt van FC Volendam: 'Geen woorden voor, zo wil je toch niet afsluiten?'

16-07-2022 12:55
19

Alex Plat ruilde FC Volendam deze zomer in voor NAC Breda. De middenvelder niet meer nodig, maar de manier waarop afscheid van hem is genomen steekt hem. Vooral omdat Plat (24) de jeugdopleiding van Volendam doorlopen heeft en de club goed kent.

Plat kreeg in december al te horen dat hij uit mocht kijken naar een andere club. "Dat ze daar niet met mij verder wilden, dat hoort bij het voetbal. Even goede vrienden. Al denk ik dat ik het laatste half jaar toch nog wel belangrijk heb kunnen zijn. Dan ben je gepromoveerd, is er een prachtig feest en vervolgens was er geen leuke afsluiter. Ik moest de laatste weken voor de zomer maar voor mezelf wat doen. Ik mocht zelfs niet met Jong Volendam mee trainen. Toen heb ik mijn tas gepakt en heb niks meer van de club gehoord. Zonde dat het zo gelopen is", vertelt Plat aan het Noordhollands Dagblad.

Wedden

Meer odds

Plat geeft aan 'teleurgesteld' te zijn. "Na vijftien jaar mag je die laatste weken opeens niet meer mee trainen. Daar heb ik geen woorden voor. Zo wil je toch niet afsluiten? (...) Dat ik weg moest, dat is een keuze van de technische staf. Dat mag. Dat is voetbal. Maar ik mag daar toch ook wat van vinden? Ik proef nu bij NAC een mentaliteit die ik de laatste tijd bij Volendam miste. De sfeer tussen de spelers was onderling goed. Maar ik vond de trainingen bijvoorbeeld niet zwaar genoeg, dat we conditioneel tekort kwamen. Maar goed: ik kan nu van alles roepen, ik zit nu bij NAC en daar heb ik het prima naar mijn zin."

Bij NAC voelt Plat het vertrouwen wel. "Er waren wel andere clubs met interesse, ook in de Eredivisie, maar die waren niet echt concreet of dan was ik twaalfde of veertiende man geweest. NAC is een mooie club en de trainer wilde me er graag bij hebben om een nieuwe start te maken met het elftal. Ja, daar pas ik prima in."