PSV ontmoet AS Monaco in derde voorronde Champions League

PSV ontmoet AS Monaco in derde voorronde Champions League

18-07-2022 12:15 Laatste update: 13:56
435

PSV gaat naar Zuid-Frankrijk in de derde voorronde van de Champions League. AS Monaco is de tegenstander van de Eindhovenaren op weg naar de eerste deelname sinds het seizoen 2018/2019.

PSV speelt op 2 of 3 augustus de eerste wedstrijd in het Philips Stadion. De return staat voor dinsdag 9 augustus op het programma. Naast AS Monaco waren Sturm Graz, Union Sint-Gillis en de winnaar van FC Midtjylland-AEK Larnaca de mogelijke tegenstanders.

Bij Monaco staan twee Nederlanders onder contract: Myron Boadu en Anthony Musaba. Vorig seizoen speelden de Eindhovenaren in de groepsfase van de Europa League twee keer tegen AS Monaco. Voor eigen publiek werd er met 1-2 verloren. Het uitduel eindigde in een gelijkspel.

Als PSV doorgaat, speelt de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij later in augustus nog één laatste voorronde. Zo niet, dan wacht de poulefase van de Europa League. Later op maandag (14.00 uur) vindt ook de loting voor de derde voorronde van de Conference League plaats. FC Twente en AZ zitten in de kokers.