Spaanse media geven De Jong onvoldoende: 'Scepsis rond Frenkie groeit'

Spaanse media geven De Jong onvoldoende: 'Scepsis rond Frenkie groeit'

22-08-2022 07:45
145

Frenkie de Jong kreeg zondagavond in de tweede competitiewedstrijd van het La Liga-seizoen verrassend een basisplaats bij FC Barcelona. Die kans wist hij volgens Spaanse media niet met beide handen aan te grijpen.

Barça-trainer Xavi zette De Jong tegen Real Sociedad op de plek van Sergio Busquets. Kort na de razendsnelle openingstreffer van Robert Lewandowski ging de 25-jarige middenvelder uit Arkel in de fout: na zijn balverlies scoorde Alexander Isak met het nodige geluk. Xavi neemt De Jong echter weinig kwalijk. "Ik vond dat Frenkie het erg goed deed, ondanks de pech bij de tegengoal. Hij brengt ons veel en hij weet het spel goed te verdelen."

Wedden

Meer odds

Barcelona won in San Sebastian met 1-4, omdat Lewandowski nog een keer scoorde en ook Ousmane Dembélé en de uitblinkende invaller Ansu Fati goals lieten noteren. Volgens Diario Sport heeft De Jong de twijfels niet kunnen wegnemen. 'De Jong lijdt in Anoeta en weet de discussie niet te beëindigen', kopt het Catalaanse dagblad, dat hem een 5 geeft als rapportcijfer.

'De jaren gaan voorbij en de scepsis rond De Jong groeit. Seizoenen gaan voorbij en het debat over zijn positie gaat door. De maanden gaan voorbij en de twijfel groeit of hij een belangrijke speler kan zijn voor Barça. Al deze problemen gingen door het hoofd van de supporters toen ze de Nederlander zondagavond aan het werk zagen.'

'Op de dag dat het moest gebeuren, viel het optreden van De Jong tegen', klinkt het. 'Het was niet de beste avond van De Jong, nota bene op de dag dat Bernardo Silva schitterde met Manchester City.' De 28-jarige Portugees staat op de nominatie om naar Barcelona te komen, maar volgens Spaanse media zal De Jong eerst verkocht moeten worden.

Mundo Deportivo noemt De Jong 'onwetend' in het spelersrapport. 'Hij viel na enkele minuten in slaap en dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van Real Sociedad. Door zijn gretigheid om zijn fout te herstellen, ging hij nog een paar keer de mist in. Dit was geen wedstrijd die ervoor zorgt dat Busquets definitief buiten de basiself gaat vallen.'