Efficiënt PEC wint van moedig Jong PSV, VVV boekt uitzege in slotminuut

26-08-2022 21:55 Laatste update: 23:21
69

PEC Zwolle heeft vrijdagavond de vierde overwinning op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De Blauwvingers waren uiterst efficiënt in de eerste helft en gaven de voorsprong niet meer uit handen tegen Jong PSV. VVV-Venlo ging op bezoek bij TOP Oss en wist in de slotminuut een overwinning over de streep te trekken.

PEC Zwolle - Jong PSV 4-2
Het duel tussen PEC en Jong PSV ging aanvankelijk gelijk op, maar de thuisploeg had weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Jordy Tutuarima zorgde na negen seconden al voor de openingstreffer en Tomislav Mrkonjić tekende na ruim een half uur en vlak voor rust met twee doelpunten voor de 2-0 en 3-0. In het tweede bedrijf ging Jong PSV op zoek naar een doelpunt en deze werd na een klein uur gevonden door Dante Sealy. Lennart Thy schoot PEC tien minuten voor tijd echter op een 4-1 voorsprong, waardoor de 4-2 van August Priske weinig meer uitmaakte. Door de ruime overwinning staat PEC soeverein bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie met twaalf punten uit vier wedstrijden, Jong PSV blijft op de dertiende plaats steken met vier punten.

TOP Oss - VVV Venlo 1-2
VVV ging vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss en was de betere ploeg. Desondanks kwam de thuisploeg na twintig minuten op voorsprong door toedoen van Justin Mathieu. De Venlonaren lieten zich niet gekmaken en kwamen vlak voor rust op gelijke hoogte door een treffer van Thijme Verheijen. In de tweede helft ging VVV nadrukkelijk op zoek naar de overwinning en de ploeg werd beloond na een goede tweede helft. Nick Venema zorgde in de slotminuut voor de 1-2. VVV is prima aan het nieuwe seizoen begonnen en staat door de late goal op negen punten na vier wedstrijden en bekleedt daarmee de zevende plaats. TOP Oss pakte tot nu toe drie punten en is terug te vinden om plek nummer vijftien.