Verbazing om RvC van Ajax: 'Ik was wel onder de indruk van Ocampos'

Verbazing om RvC van Ajax: 'Ik was wel onder de indruk van Ocampos'

01-09-2022 13:22
116

Jan van Halst begrijpt niet dat de raad van commisarrissen van Ajax tijdens Deadline Day zo nadrukkelijk de regie greep. Voor de transfers van Lucas Ocampos en naar verluidt Odisseas Vlachodimos werd een stokje gestoken. Alleen de Argentijn kwam uiteindelijk alsnog, op huurbasis.

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar wilden twintig miljoen euro betalen voor Ocampos, maar dat vonden de commisarrissen niet verantwoord. Ook vijftien miljoen was te veel, zo luidde het oordeel. "De RvC moet toezicht houden op de directie", reageert Van Halst bij Ziggo. "Edwin van der Sar heeft toch wel bewezen dat hij die club fantastisch kan leiden. Natuurlijk is er op voetbaltechnisch gebied, met het vertrek van Overmars, wat verschuiving gekomen. Ze hebben duidelijk gekozen voor Hamstra en Huntelaar. Zij moeten gewoon hun werk kunnen doen."

Wedden

Meer odds

"Ze gaan een speler van twintig miljoen euro kopen, wat een hoop geld is, maar binnen Ajax-contreien niet heel veel. Zij moeten daar gewoon het mandaat voor hebben", vervolgt Van Halst. "De RvC gaat eigenlijk op de stoel van de directie zitten. Ze nemen het werk over van de directie. Ik kan me voorstellen als je in directie bij Ajax zit dat je zegt: doen jullie het dan."

Volgens Van Halst is Ocampos bovendien een prima versterking voor Ajax. "Het is geen typische Ajax-speler, maar als ik hem zag spelen was ik wel onder de indruk van zijn werklust, snelheid, diepgang en power." De Argentijn geldt in Amsterdam als opvolger van Antony. Hij moet vooral diepgang toevoegen aan het spel. "Dat had Antony natuurlijk, maar Ocampos heeft dat ook. Het is wat ongepolijster, het is geen type zoals Antony, maar hij heeft wel snelheid."