Sterrentrio start in de basis bij PSG tegen Juventus: Aké en Rekik op de bank

Sterrentrio start in de basis bij PSG tegen Juventus: Aké en Rekik op de bank

06-09-2022 20:28 Laatste update: 20:36
18

Christophe Galtier heeft zijn sterkste aanval naar voren geschoven in de Champions League-wedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Juventus. Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar starten alle drie in het Parc des Princes dinsdagavond. Karim Rekik en Nathan Aké beginnen vanaf de bank in hun wedstrijd.

Naast het sterrentrio in de aanval kiest Galtier voor sergio Ramos in een driemansverdediging met Marquinhos en Presnel Kimpembe. Vitinha is de enige zomeraankoop die mag beginnen in de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen. Renato Sanches, Carlos Soler, Nordi Mukiele en Fabián Ruiz beginnen vanaf de bank. 

Bij Juventus begint Arkadiusz Milik in de basis bij zijn eerste Champions League-duel in dienst van Juventus. Hij wordt vergezeld door Dusan Vlahovic in de punt van de aanval. Op het middenveld is er plek voor Leandro Paredes, hij speelt dinsdagavond tegen de club waarvan Juventus hem heeft gehuurd. De veelvuldig aan een transfer gelinkte Adrien Rabiot en het negentienjarige talent Fabio Miretti completeren het middenveld. 

Manchester City speelt ook dinsdagavond de eerste wedstrijd in het miljardenbal, uit tegen Sevilla. Bij The Citizens staat de in bloedvorm verkerende Erling Haaland in de punt van de aanval. Achterin is er plek voor nieuwkomers Manuel Akanji en Sergi Gómez. Bij Sevilla maakt Isco zijn rentree in de Champions League na jarenlange afwezigheid. Aké en Rekik beginnen de wedstrijd vanaf de bank.

De opstellingen

PSG: Donnarumma; Kimpembe, Marquinhos, Sergio Ramos; Nuno Mendes, Vitinha, Verratti, Hakimi, Neymar, Mbappé, Messi
Juventus: Perin, Danilo, Bonucci, Bremer; Kostić, Rabiot, Paredes, Miretti, Cuadrado; Vlahović, Milik

Sevilla: Bounou; Alex Telles, Nianzou, Gudelj, Carmona, Acuña; Delaney, Rakitić, Navas; Gómez, Isco
Manchester City: Ederson; Sergio Gómez, Rúben Dias, Akanji, Cancelo; Bernardo Silva, Rodri, De Bruyne; Grealish, Haaland, Foden