Jansen moet improviseren tegen Vaduz en Ajax: slecht nieuws uit ziekenboeg

Jansen moet improviseren tegen Vaduz en Ajax: slecht nieuws uit ziekenboeg

14-09-2022 17:35
66

Er leek eindelijk een einde te komen personele problemen van AZ, maar niets blijkt minder waar. Woensdag wordt bekend dat Hakon Evjen voorlopig uitgeschakeld is door een enkelblessure.

Riechedly Bazoer behoort sinds kort weer tot de wedstrijdselectie van AZ en ook Jesper Karlsson is bijna weer inzetbaar. Toch blijft de ziekenboeg van AZ dus goed gevuld: nadat Vangelis Pavlidis recent een enkelkwetsuur opliep heeft Evjen daar nu ook last van. De Noorse aanvaller viel uit tegen FC Twente, waardoor de spoeling relatief dun blijft in de Alkmaarse voorhoede.

Op de persconferentie maakt trainer Pascal Jansen het nieuwe blessurenieuws bekend. "Hakon heeft enkelletsel opgelopen. We verwachten dat het wel enige tijd zal duren voordat hij weer fit is", laat Jansen optekenen door de clubkanalen.

Myron van Brederode, Mayckel Lahdo, Jens Odgaard en Yusuf Barasi zijn nu de aanvallers die Jansen tot zijn beschikking heeft. Geen van de vier is van origine een rechtsbuiten, waardoor de coach zal moeten improviseren.