Noppert valt buiten keepersnorm Oranje: 'Daarin lijkt hij op Donnarumma'

Noppert valt buiten keepersnorm Oranje: 'Daarin lijkt hij op Donnarumma'

15-09-2022 11:48
100

Andries Noppert heeft andere kwaliteiten dan de rest van de doelmannen bij de voorselectie van het Nederlands elftal, stelt Harm Zeinstra. De voormalig doelman van onder meer SC Cambuur en Heracles Almelo vergelijkt Noppert met Gianluigi Donnarumma.

Zeinstra vindt Noppert geen typische Louis van Gaal-keeper. "Vorige maand tegen Feyenoord hield Noppert alles tegen, maar hij schoot ook een paar vrije ballen zo de tribune in", zegt hij tegen NU.nl. "Vergelijk dat eens met Mark Flekken, die heeft voor Van Gaal echt meerwaarde in de aanvalsopbouw. Jasper Cillessen en Justin Bijlow hebben dat ook in redelijke mate. Noppert niet."

Wel is Zeinstra onder de indruk van de manier waarop Noppert positie kiest. "Hij ziet als geen ander: deze bal kan ik hebben en dus zet ik een stap vooruit. Daarin lijkt hij een beetje op Donnarumma", trekt Zeinstra de vergelijking met de Italiaanse keeper van Paris Saint-Germain. "Die kan dat echt verschrikkelijk goed. En dan heb ik het nog niet eens over wat Noppert op de lijn laat zien. Door zijn lengte heeft hij een enorme reach."