Eindelijk wat lucht voor Kuyt en ADO: 'We hebben verdiend gewonnen'

Eindelijk wat lucht voor Kuyt en ADO: 'We hebben verdiend gewonnen'

17-09-2022 00:05

Dirk Kuyt is blij en trots op de spelers van ADO Den Haag na de 1-2 zege op koploper PEC Zwolle. Daardoor krijgen Kuyt en co. weer wat lucht.

ADO is allesbehalve goed aan het seizoen begonnen, maar dit zag er goed uit. "Ze hebben alles gegeven en goed gedrag vertoond na de ongelukkige 1-0. Nu moeten we doorbouwen. We hebben zoveel kwaliteiten. Ik zei voor de wedstrijd al dat ik nog geen enkele keer het gevoel had dat we weggespeeld waren, op Heracles na. In de andere wedstrijden waren we of beter of lag het aan onszelf. Mensen kunnen zeggen 'mazzel', maar ik vind dat we verdiend gewonnen hebben", zegt Kuyt tegen ESPN.

"We stonden vandaag als mannen op het veld", vervolgt Kuyt bij Omroep West. "We speelden de hele wedstrijd vanuit onze basisprincipes met durf en lef en ook naar onze kwaliteiten. Dat hebben we heel goed gedaan."

"Hopelijk geven de punten wat meer rust, waarmee de druk afneemt. Druk is namelijk onze grootste vijand. Vandaag hebben we laten zien dat we het iedere ploeg in de eerste divisie lastig kunnen maken. Dat wil niet zeggen dat je altijd alles wint, maar we hebben wel bewezen dat we een goede ploeg zijn. Dat we als beesten hebben verdedigd, maakt mij en ik denk ook de ADO-fans heel erg trots."