Huntelaar verdedigt Ajax-aankopen: 'Martínez en Antony kregen ook tijd'

Huntelaar verdedigt Ajax-aankopen: 'Martínez en Antony kregen ook tijd'

08-10-2022 07:15
155

Klaas-Jan Huntelaar heeft het volste vertrouwen in de selectie die hij samen met Gerry Hamstra heeft samengesteld bij Ajax. De oud-spits erkent dat de Champions League-nederlaag tegen Napoli (1-6) hard aankomt, maar benadrukt dat de aankopen de tijd moeten krijgen.

Volgens Huntelaar was de afstraffing voor hem net zo pijnlijk als voor elke Ajacied. Hij benadrukt in de spiegel te kijken. "In je carrière heb je soms een wedstrijd die je dik verliest. Het belangrijkste is dan dat je je afvraagt hoe dat kan gebeuren, dat je ermee aan de gang gaat", zegt hij in De Telegraaf. "Als we een tactiek uitstippelen en iedereen vervolgens het geloof en de discipline heeft om dat uit te voeren, dan pak je weer de controle vanuit het voetbal."

De twijfels over de transferperiode slaan niet toe, stelt Huntelaar. "Absoluut niet. We houden ons bezig met dingen die je kunt veranderen en beïnvloeden. Ik denk dat we geconfronteerd zijn met een vertrek van meerdere basisspelers, al dan niet transfervrij. Je weet dat er bij Ajax elke zomer spelers vertrekken. Maar dat Antony kort voor het einde vertrok, bracht ons in een situatie die je liever voorkomt."

Huntelaar benadrukt dat er bij Ajax vertrouwen is in de nieuwe spelers. "Martínez en Antony hebben ook de tijd gekregen om zich te ontwikkelen tot de spelers die ze hier zijn geworden. Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van elke speler in deze selectie. Een deel staat aan het begin van hun loopbaan. Zij krijgen de tijd te groeien. Als je ziet wie en hoeveel er zijn vertrokken, kun je spreken van de opbouw van een nieuw team."

In dat team zit volgens de technische beleidsbepaler genoeg potentie, hoewel met Steven Bergwijn en Calvin Bassey slechts twee aankopen in de basis staan. "Dat is een momentopname. Wij willen Europees overwinteren en kampioen worden. En we winnen de beker het liefst ook natuurlijk. Maar die andere twee prijzen hebben prioriteit. Die zijn de doelstelling en daar hebben wij een selectie op samengesteld. We hebben een Ajax-waardige selectie samengesteld."