Huntelaar vindt dat Ajax te veel spelers is kwijtgeraakt: 'In toekomst voorkomen'

Huntelaar vindt dat Ajax te veel spelers is kwijtgeraakt: 'In toekomst voorkomen'

08-10-2022 10:40
117

Klaas-Jan Huntelaar denkt nog altijd dat Alfred Schreuder de ideale trainer is voor Ajax. De voormalig spits en huidige rechterhand van technisch manager Gerry Hamstra spreekt vol lof over de 49-jarige Barnevelder.

"Hij laat zijn teams aanvallend spelen en hij is tactisch sterk", zegt Huntelaar in De Telegraaf. "Hij heeft persoonlijkheid, kan het spelsysteem goed uitleggen en trainen, waardoor je over een lange tijd de patronen gaat zien van een aanvallende ploeg, die de tegenstander kan domineren. En ik heb Alfred zelf meegemaakt. Dus dat geeft ook een bepaald gevoel en meer zekerheid."

Schreuder ligt onder vuur na de 1-6 nederlaag tegen Napoli, maar kan inbrengen dat Ajax met Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Ryan Gravenberch, Antony en Sébastien Haller de nodige steunpilaren verloor. Huntelaar vindt dat Ajax teveel spelers is kwijtgeraakt. "Normaal wil je dat er één of twee spelers weggaan. In dit geval de twee toptransfers (Antony en Martinez, red.) sluiten. Maar er waren spelers transfervrij en er waren afspraken gemaakt mee te werken aan een transfer. Dat moeten we in de toekomst voorkomen."

Huntelaar hoopt daar zelf zijn steentje aan bij te dragen. In de toekomst is het zijn streven om techisch directeur te worden bij Ajax. "Dat is uiteindelijk mijn ambitie. Vandaar dat ik ook erg blij ben dat Ajax mij de kans geeft om mezelf te kunnen ontwikkelen binnen het technisch management", stelt de ex-international, die volgens de krant intern dezelfde handelsgeest wordt toegedicht als Marc Overmars.