Simons botst in Heerenveen met Nijhuis: Ik ga gewoon zo door, geen probleem

Simons botst in Heerenveen met Nijhuis: "Ik ga gewoon zo door, geen probleem"

10-10-2022 09:42
92

Xavi Simons begreep tijdens sc Heerenveen-PSV niets van Bas Nijhuis, maar na afloop weigerde hij de scheidsrechter publiekelijk af te vallen. De drie punten verzachtten de pijn.

Simons en matchwinner Cody Gakpo werden herhaaldelijk geraakt door de spelers van Heerenveen, maar Nijhuis blies maar zelden op zijn fluit. Het leidde tot kritiek op de scheidsrechter, onder meer van trainer Ruud van Nistelrooij, maar Simons hield zich in.

De negentienjarige middenvelder zegt het niet erg te vinden dat Heerenveen hem nadrukkelijk zocht. "Ik probeer mijn wedstrijd te spelen. Ik weet niet wat zij wil doen, maar als ik trappen krijg, dan sta ik gewoon op en ga ik door. Het is een heerlijke overwinning met een prachtige goal van Cody", vertelt hij aan ESPN.

"Ik doe mijn ding en dan is het de scheidsrechter die bepaalt. Ik sta daar achter, meer kan ik niet zeggen. Ik ga gewoon zo door, geen probleem", vervolgt Simons, die tijdens de wedstrijd minder goed zijn irritaties over Nijhuis kon verbergen. "Ja, ik ben een jongen die makkelijk iets met zijn gevoel uitstraalt..."

Toen Simons acht jaar oud was, won PSV voor het laatst een Eredivisie-duel in Heerenveen. "Het is dus mooi dat we met dit team deze wedstrijd hebben gewonnen. Ik ben heel erg blij."