PSV wil loonkosten verminderen, eigen vermogen opschroeven: 'Kunnen doelen halen'

PSV wil loonkosten verminderen, eigen vermogen opschroeven: 'Kunnen doelen halen'

10-10-2022 16:54
68

PSV wil het huidige eigen vermogen van achttien miljoen euro flink opschroeven, maar Marcel Brands heeft intern een klein beetje op de rem getrapt. De algemeen directeur heeft bedongen dat daar iets minder haast mee wordt gemaakt.

"Het moet stapsgewijs, omdat er anders te veel druk komt op de spelersverkopen", zegt Brands tegen Voetbal International. "De loonkosten en afschrijvingen gaan naar beneden en dat moet ook. Want als ze zo hoog zijn zoals nu dan maak je het jezelf wel heel erg lastig. Beginnen met min tien en dan ook nog dertig miljoen moeten afschrijven, betekent dat je veertig miljoen moet binnenhalen. Dat geeft te veel druk op transfers."

Daarmee verwijst Brands naar de jaarcijfers die PSV maandag publiceerde. De Eindhovenaren starten het seizoen met een operationeel tekort van tien miljoen euro, omdat de kosten (100 miljoen) hoger liggen dan de omzet (90 miljoen). Alleen aan personeelskosten is de club al zestig miljoen kwijt. Technisch manager John de Jong wist voor 44 miljoen aan spelers te verkopen, maar de afschrijvingen op spelers bedroegen 29,6 miljoen. Naast de overige kosten, bleef uiteindelijk een transferresultaat van plus twaalf miljoen over.

Volgens Brands hoeft PSV ondertussen geen concessies te doen aan de sportieve ambities. "Ik denk dat als we de salarissen naar beneden krijgen net als de afschrijvingen we nog steeds onze sportieve doelen kunnen halen. Dat hebben we namelijk in het verleden al eerder bewezen."