Perez verbaast zich over Ajax: 'Ik zie geen enkele speler lachen om Tadic'

Perez verbaast zich over Ajax: 'Ik zie geen enkele speler lachen om Tadic'

11-10-2022 09:42
70

Kenneth Perez is niet te spreken over het gedrag van Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax was vervangen, maar bleef het laatste half uur vanaf de zijlijn zijn team fanatiek coachen tegen hekkensluiter FC Volendam.

"Ik vind het er niet uitzien", zegt Perez bij Voetbalpraat. "Hij zal het met goede intenties hebben gedaan, om Alfred Schreuder en zijn medespelers te helpen. Misschien wilde hij ook zijn spanning kwijt. Maar het is geen gezicht."

De analist van ESPN refereert aan Tadic' contract: tot medio 2024 is hij speler in Amsterdam, daarna kan hij tot 2027 aan de slag als trainer. "Het tweede gedeelte is dus afgelopen zaterdag ingegaan, blijkbaar", lacht Perez.

"Wat mij het meest verbaasde, is dat geen speler hierom lacht. Dat je met elkaar op de bank zit en zegt: kijk die gek. Misschien heeft hij zo'n status dat niemand wat zegt, maar het is niet normaal. En not done. Ajax heeft een heleboel trainers. Het kan wel een onsje minder. Alsof het zou helpen."

Perez begrijpt nu wel waarom Tadic vrijwel nooit gewisseld werd door Schreuder - en voorganger Erik ten Hag. "Ik snap het nu, hier was Schreuder natuurlijk bang voor", knipoogt de Deen.