Ajax op rapport: Blind gaat de wereld over, maar laagste cijfer is voor Kudus

Ajax op rapport: Blind gaat de wereld over, maar laagste cijfer is voor Kudus

12-10-2022 20:42
403

Ajax verloor woensdagavond ook de Champions League-wedstrijd tegen Napoli met ruime cijfers (4-2). VoetbalPrimeur maakt rapport op van een hopeloze avond in Italië.

Remko Pasveer - 5,5: vier dagen na zijn fout tegen FC Volendam vlogen de goals weer om zijn oren. Dit keer kon Pasveer er weinig aan doen, al had hij - met het WK in zijn achterhoofd - de penalty graag gestopt.

Wedden

Meer odds

Jorge Sánchez - 4: Napoli-smaakmaker Kvicha Kvaratskhelia is beter dan Sánchez, die conclusie durven we wel aan. De Mexicaan debuteerde in de basis, had niets te vertellen en werd na ruim een uur spelen uit zijn lijden verlost.

Jurriën Timber - 5,5: net op het moment dat Ajax wat beter in de wedstrijd leek te komen, kreeg Timber de bal van een halve meter afstand tegen zijn arm geschoten. Het leverde Napoli een penalty en - uiteindelijk - de drie punten op.

Daley Blind - 4: Ajax heeft een groot probleem achterin. Blind kan zijn defensieve tekortkomingen nog maskeren in de Eredivisie, maar de realiteit op het Europese podium is weerbarstiger. Zijn onvergeeflijke fout bij de 4-2 gaat de wereld over.

Calvin Bassey - 5: weer een smetje op het blazoen van de publiekslieveling. Bassey liet zich lelijk te kijk zetten bij de snelle openingstreffer, gemaakt door zijn directe tegenstander Hirving Lozano. Wel gaf de linksback de assist op Klaassen.

Edson Álvarez - 5,5: vannacht zal Álvarez nog wel een keer wakker schrikken van een nachtmerrie over Piotr Zielinski. De Pool was de Mexicaan duidelijk de baas. In de tweede helft had de Ajacied wat meer grip.

Kenneth Taylor - 6: begon gedreven en pakte de eerste gele kaart, maar het was niet zijn avond. De middenvelder kon aan de bal het verschil niet maken en werd uit de wedstrijd getrapt door Napoli-invaller Tanguy Ndombele.

Davy Klaassen - 6: als invaller scoorde hij al in Volendam en woensdagavond deed Klaassen hetzelfde als basisspeler in Napels. Toch is Mister 1-0 in weinig opzichten écht Champions League-materiaal.

Steven Berghuis - 6,5: aan Berghuis lag het niet. De rechtsbuiten van Ajax had oog voor de ruimtes die er wel degelijk lagen, en scoorde in de eerste helft bijna met een vlammend afstandsschot.

Mohammed Kudus - 3: het lijkt nu wel klaar met Kudus in de punt van de aanval. Natuurlijk, hij scoort regelmatig, maar de Ghanees is géén spits. Zet Kudus op het middenveld, dan staat hij in elk geval minder vaak buitenspel.

Steven Bergwijn - 6: met een aantal goede acties maakte Bergwijn er nog wat van, maar het leverde allemaal niets op. Het is zaak voor de Oranje-international om zijn frustraties om te zetten in iets positiefs.

Invallers
Florian Grillitsch - x: viel na 64 minuten in voor Taylor en speelde te kort voor een beoordeling.
Brian Brobbey - x: viel na 64 minuten in voor Kudus en speelde te kort voor een beoordeling.
Youri Baas - x: viel na 64 minuten in voor Sánchez en speelde te kort voor een beoordeling.
Lucas Ocampos: - x: viel na 83 minuten in voor Bergwijn en speelde te kort voor een beoordeling.
Francisco Conceição: viel na 83 minuten in voor Berghuis en speelde te kort voor een beoordeling.

Alfred Schreuder - 5: de druk op zijn schouder wordt zwaarder en zwaarder. Je gaat je bijna afvragen of Schreuder een hekel heeft aan wisselen. Weer greep de trainer pas na ruim een uur spelen in.