'Ajax komt na afgebroken gesprekken terug voor eerste doelman Valencia'

'Ajax komt na afgebroken gesprekken terug voor eerste doelman Valencia'

13-10-2022 17:58
51

Ajax denkt aan Giorgi Mamardashvili. Dat meldt het Spaanse medium Relevo. De Amsterdammers zouden anderhalve maand geleden zelfs een poging hebben gewaagd voor de 22-jarige doelman van Valencia.

Ajax meldde zich in de laatste week van de zomerse transferperiode voor Mamardashvili, klinkt het. Na een uitstekend optreden tegen Atlético Madrid, op 29 augustus, besloten technisch managers Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar door te pakken.

Mamardashvili moest twintig miljoen euro kosten. Hamstra en Huntelaar gingen met de twee meter lange doelman van Valencia om tafel, maar uiteindelijk kwam het niet tot een akkoord. Ajax zou zelf hebben afgezien van een transfer. De komst van Odysseas Vlachodimos (Benfica) werd afgekeurd door de raad van commissarissen.

Valencia heeft inmiddels het contract van Mamardashvili opengebroken en verlengd tot medio 2027 en de ontsnappingsclausule hebben verhoogd naar liefst 100 miljoen euro. Toch heeft Ajax de komst van Georgiër nog niet uit het hoofd gezet, weet Relevo. Mamardashvili zou zelfs worden gezien als 'de eerste optie'.

Ajax is na de dubbele Champions League-zeperd tegen Napoli de ploeg met de meeste tegengoals in de Champions League, op Viktoria Plzen na. Remko Pasveer (38) is de eerste doelman en loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract. Mamardashvili verdrong vorig seizoen nog Jasper Cillessen uit het Valencia-doel.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Giorgi Mamardashvili (@gmamardashvili25)