Neutrale toeschouwer grote verliezer bij doelpuntloos gelijkspel Fortuna Sittard

15-10-2022 20:43
55

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk hebben elkaar in evenwicht gehouden. De wedstrijd tussen de nummer zeven en tien van de Eredivisie eindigde hoe die begon: 0-0.

Bij de Limburgers keerde aanvoerder Mats Seuntjens, die vorige week tegen Vitesse gepasseerd werd, terug in de basis. Ook Iñigo Córdoba begon ten opzichte van een week geleden vanaf het begin. Joseph Oosting kon bij RKC weer een beroep doen op Michiel Kramer. In de openingsfase lag het tempo laag, waardoor beide ploegen moeizaam tot mogelijkheden kwamen.

Iliass Bel Hassani was namens de bezoekers het meest dreigend in het eerste bedrijf, al wist hij geen grote kansen te creëren. De kaartenregen in Sittard was voor rust het hoogtepunt: tussen minuut 30 en 38 gingen Úmaro Embaló, Ximo Navarro en Oguzhan Özyakup op de bon. Navarro ontsnapte aan een rode kaart, nadat hij een doorgebroken RKC'er neerhaalde.

Direct na rust dacht Kramer RKC op voorsprong te zetten, maar door zijn treffer ging een streep wegens buitenspel. Na de afgekeurde goal nam Fortuna het initiatief in handen. Wederom leidde dit overwicht niet tot grote kansen. Yilmaz wilde in de zesde minuut van de blessuretijd een penalty, maar kreeg deze niet. Gescoord werd er niet meer, waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met een punt.