Kramer haalt uit naar Kooij en wijst naar PSV-uit: 'Andere keer kijkt hij wel'

Kramer haalt uit naar Kooij en wijst naar PSV-uit: 'Andere keer kijkt hij wel'

15-10-2022 23:30
46

Mats Seuntjens en Michiel Kramer plaatsen vraagtekens bij de arbitrage bij Fortuna Sittard-RKC Waalwijk (0-0). In de laatste minuut van de blessuretijd werd scheidsrechter Joey Kooij naar de kant geroepen vanwege een vermeende overtreding op Burak Yilmaz, maar hij legde de bal niet op de stip.

"De VAR grijpt toch alleen in als het honderd procent fout is?", vraagt Seuntjens zich na afloop af bij ESPN. De Fortuna-aanvaller bleek niet op de hoogte van de huidige regelgeving. Ook bij twijfel mag de VAR een arbiter laten kijken. "Oh, dan is het een beslissing van hem, die dienen we te accepteren. Maar die verdediger schrok er wel van, zie ik. Het zou heel licht zijn, maar vasthouden mag officieel toch niet?"

Kramer ontving een gele kaart toen hij commentaar had op Kooij, nadat laatstgenoemde besloot te kijken. "Ik vroeg waarom hij naar het scherm ging. Daarvoor krijg ik een gele kaart. Ik mag dat toch zeggen? Wat is het probleem dan? Hij gaat de ene keer wel kijken, maar de andere keer weer niet", doelt Kramer op de wedstrijd van RKC tegen PSV, die in de laatste minuut door een penalty verloren ging.