Ten Hag bespreekt verbanning Ronaldo: Portugees weigerde in te vallen

Ten Hag bespreekt verbanning Ronaldo: Portugees weigerde in te vallen

21-10-2022 12:55
94

Cristiano Ronaldo weigerde woensdag in te vallen in de slotfase van de Premier League-topper van Manchester United tegen Tottenham Hotspur. Dat heeft Erik ten Hag vrijdag bevestigd op een persconferentie.

De Nederlandse manager besloot de Portugese ster een dag later ook uit de selectie te zetten, omdat hij enkele minuten voor het laatste fluitsignaal op eigen houtje de catacomben opzocht. Wat er besproken is tussen de twee, wil Ten Hag niet zeggen. "Dat is tussen mij en Cristiano", zegt hij in aanloop naar de clash met Chelsea van zaterdag. 

Ronaldo zal er door zijn schorsing niet bij zijn tegen The Blues. Hij traint voorlopig individueel. "Het statement is duidelijk, denk ik. Hij blijft een belangrijke speler in de selectie. Maar ik ben de manager en ik ben verantwoordelijk voor de cultuur hier. Ik moet normen en waarden stellen en die naleven."

Ten Hag wijst op het feit dat Ronaldo bovendien niet voor het eerst eerder de kleedkamers opzocht. "Na het vriendschappelijke duel met Rayo Vallecano (in juli, red.) zei ik dat het onnaceptabel was. Niet tegen hem, maar tegen iedereen. Dit is de tweede keer, dan zijn er consequenties. Hij is er niet bij zaterdag. Het is een gemis voor het team, maar het is nu belangrijk dat we ons op Chelsea focussen."

Volgens Ten Hag krijgt Ronaldo de tijd om zich 'te bezinnen'. "Voetbal is een teamsport en er zijn waardes waar we aan moeten voldoen. Dat houd ik in de gaten. Ik begrijp dat er vragen zijn, maar wij spelen een grote wedstrijd tegen Chelsea zaterdag. Daar focus ik mij nu op."